loading spinner

Verschillende papiersoorten

Op deze pagina vind je meer informatie over onze verschillende papiersoorten.
Bent je op zoek naar een speciaal soort papier? Vraag gerust naar de mogelijkheden, misschien kunnen wij je verder helpen!

Biotop is een warm uitstralende natuurwit premium karton, geproduceerd zonder gebruik van optische witmakers. Karton voelt halfglanzend aan. Biotop karton wordt veel gebruikt voor kaartjes.
Wit karton is een hoogwaardig mooi wit karton op basis van eucalyptus pulp. Karton voelt halfglanzend aan. Te vergelijken met een dik kopieerpapiertje. PlanoSuperior® is FSC-gecertificeerd en voorzien van het Nordic Swan en het EU eco-label.
Fuego is een houtvrij, ongestreken ruw papiersoort met een lichte, voelbare structuur.
Tinterento is een ruwe papiersoort wat lijkt op aquarelkarton. Het oppervlak heeft een hobbelige structuur. Dit papier is voor grote kleurvlakken niet aan te raden, mits je een aquarelachtige uiterlijk wenst.
Metallic White heeft een luxe uiterlijk van tweezijdig iriserend oppervlak, een metallic glinsterende look, is geschikt voor allerlei stijlen kaartjes.
Eco kraft heeft een bruine kleur en duurzame uitstraling. eco kraft wordt gemaakt uit houtsnippers en is 100% gerecycled.
Linnen is een halfglanzend karton met aan beide zijden een linnenpersing. De kleur van het karton is wit. Geeft leuke effecten aan nostalgische kaartjes.
MC Silk is een helderwit gestreken karton met een zijdemat oppervlak. Het is gemaakt van 60% gerecycled papier en 40% primaire FSC-gecertificeerde vezels. Dankzij de zorgvuldige voorselectie en sortering van wit gebruikt kantoorpapier heeft BalanceSilk® hetzelfde kwaliteitsniveau als houtvrij gestreken papier. Kleur is gebroken wit.
Olifanten papier bestaat voor 20% uit olifantsgras, een snelgroeiend, CO2-slurpend energiegewas en voor 80% FSC-pulp dat uit de Ardennen komt. De productie van Vibers vindt plaats in Nederland.