loading spinner

Onze papiersoorten!

DC Grafimedia drukt en bedrukt de mooiste Geboorte- jubileum en trouwkaarten van Nederland. Uw kaarten kunnen wij op verschillende papiersoorten drukken. Hieronder vindt u een overzicht van onze papiersoorten. Zoekt u een speciaal soort papier? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

1. Biotop: Is een warm uitstralende natuurwit premium karton, geproduceerd zonder gebruik van optische witmakers. Karton voelt halfglanzend aan. Biotopkarton wordt veel gebruikt voor kaartjes. 

2. Wit karton: Planosuperior is een hoogwaardig mooi wit karton op basis van eucalyptus pulp. Karton voelt halfglanzend aan. Te vergelijken met een dik kopieerpapiertje. PlanoSuperior® is FSC-gecertificeerd en voorzien van het Nordic Swan en het EU eco-label.

3. Brons glans: Enkelzijdig metaal glanzend karton, buitenzijde heeft een bronzen spiegelglans. Waar de kleuren gedrukt worden heeft een mat effect, leuk voor hippe kaartjes. Binnenzijde heeft een gebroken witte kunststof uiterlijk.

4. Goud glans: Enkelzijdig metaal glanzend karton, buitenzijde heeft een gouden spiegelglans. Waar de kleuren gedrukt worden heeft een mat effect, leuk voor hippe kaartjes. Binnenzijde heeft een gebroken witte kunststof uiterlijk.

5. Zilver glans: Enkelzijdig metaal glanzend karton, buitenzijde heeft een zilveren, chrome spiegelglans. Waar de kleuren gedrukt worden heeft een mat effect, leuk voor hippe kaartjes. Binnenzijde heeft een gebroken witte kunststof uiterlijk.

6. Tinterento: Tinterento is een ruwe papiersoort wat lijkt op aquarelkarton. Het oppervlak heeft een hobbelige structuur. Dit papier is voor grote kleurvlakken niet aan te raden, mits je een aquarelachtige uiterlijk wenst.

7. Metallic White: Majestic heeft een luxe uiterlijk van tweezijdig iriserend oppervlak, een metallic glinsterende look, is geschikt voor allerlei stijlen kaartjes.

8. Cryogen metallic: Gemetalliseerd ongestreken karton met een licht getint parelmoer effect aan beide zijden van het papier. Het geeft een apart effect aan het drukwerk. Kleur is lichtcrème karton.

9. Linnen: Linnenkarton is een halfglanzend karton met aan beide zijden een linnenpersing. De kleur van het karton is wit. Geeft leuke effecten aan nostalgische kaartjes.

10. MC Silk: Een helderwit gestreken karton met een zijdemat oppervlak. Het is gemaakt van 60% gerecycled papier en 40% primaire FSC-gecertificeerde vezels. Dankzij de zorgvuldige voorselectie en sortering van wit gebruikt kantoorpapier heeft BalanceSilk® hetzelfde kwaliteitsniveau als houtvrij gestreken papier. Kleur is gebroken wit.

11. Olifanten papier: Vibers Olifantsgras bestaat voor 20% uit olifantsgras, een snelgroeiend, CO2-slurpend energiegewas en voor 80% FSC-pulp dat uit de Ardennen komt. De productie van Vibers vindt plaats in Nederland.